Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum, zal door Eidos uitgegeven  worden en door Rocksteady Studios worden ontwikkeld Rocksteady Studios  is bekend van Urban Chaos: Riot Response uit 2006.

Batman: Arkham Asylum staat los van elke Batman-film en heeft dus ook niets te maken met de geruchten over een game van The Dark Knight.

Batman: Arkham Asylum is gebaseerd op de animatieserie van Paul Dini, die ook het verhaal van de game heeft geschreven. Het spel zal een donkere sfeer hebben en wordt door de makers vergeleken met Bioshock. De game begint met de overgave van The Joker aan de politie, waarna hij Arkham overneemt omdat hij een duister geheim heeft over de gevangenis waar hij vastgehouden wordt. De game zal draaien op de Unreal Engine 3 en zal qua vrijheid niet de kant opgaan van de Spiderman-games, maar meer lijken op The Chronicles of Riddick.

Tijdens het spel zal je naast The Joker ook andere superslechterikken tegenkomen zoals Harley Quinn, The Riddler (niet persoonlijk maar over de intercom), Scarecrow, Bane,  Poison Ivy en Victor Zsasz. Deze moet je proberen te verslaan in verschillende soorten eindbaasgevechten. Soms zul je je vijand verslaan met je vuisten, soms met gadgets en weer andere einbaasgevechten zijn volgens de makers Zelda-achtig. Hiernaast zul je dingen moeten uitzoeken in CSI-stijl en heeft de game stukken waarbij onopvallend door een level bewogen moet worden. Batman: Arkham Asylum zal uitkomen op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, ergens in 2009.

1e Trailer:

2e Trailer:

Uitgegeven op PS3 en Xbox 360 op 28 Augustus 2009

Uitgegeven op Pc: 18 September 2009

Uitgegeven op Mac OS X: 3 November 2011

batman arkham asylum box

Word Uitgebracht op:

ps3_o

xbox360_o

pc

100px-OS X-Logo svg