Batman: The Brave and the Bold (2008)

 

Batman: The Brave and the Bold is een Amerikaanse tekenfilmserie die vanaf 14 november 2008 op de Amerikaanse zender Cartoon Network uitgezonden wordt waarop andere (Amerikaanse) zenders volgden.
De serie word zowel in SD (standaard) als in HD (hoge kwaliteit) formaat uitgezonden.
Momenteel heeft de serie 3 seizoenen met 56 afleveringen en elke aflevering duurt 22 minuten.
Er zijn verschillende schrijvers en regiseurs bij de serie betrokken geweest.
De producer van de serie is James Tucker.
De serie is gebasseerd op de Brave en de Bold comic reeks van DC Comics die in 1955 voor het eerst uitgebracht werd.
Net als in de comics komen hier 2 of meer superhelden bij elkaar om een raadsel op te lossen en de vijand in te rekenen waarbij de focus op de samenwerking met Batman gevestigd wordt.

Een aflevering begint over het algemeen met een klein verhaaltje dat niks met de rest van de aflevering te maken heeft. Daarna komt het intro lied waarna de aflevering echt begint. Het idee achter deze opzet was om te kijken of een karakter wat in de teaser zat genoeg fans heeft om hem in een volledige aflevering te gebruiken.

De serie zelf heeft geen overkoepelend verhaal maar elke aflevering vertelt zijn eigen avontuur.

De meeste vijanden in deze serie zijn niet eens vijanden uit het Batman Universum.
Alleen onbekende vijanden zoals Terrible Trio en Crazy Quilt komen in de serie voor. De enige echt bekende vijand die een volledige aflevering heeft gekregen en regelmatig terug komt, is de Joker. Deze serie heeft echter ook een andere vijand die Batman vaker tegenkomt dan andere vijanden, namelijk Gentleman Ghost.

Deze serie zet een hele lichte versie van Batman neer.
Waar de Batman in series zoals Batman : The Animated Series nog een beetje duister en richting de comics ging trekt deze serie juist meer richting de jaren 50 toe en met regelmaat een grote knipoog richting de televisieserie van de jaren 60.
Je kan door de 19e aflevering "Legend of the Dark Mite" ook echt weten dat het op de jaren 50 gebasseerd is. In deze aflevering noemen ze Mr. Freeze namelijk Mr. Zero en die wordt al sind 1966 niet meer zo genoemd.

Ondanks dat de serie zo licht is worden onderwerpen als de dood er wel in verwerkt.
Zo wordt de dood van de ouders van Bruce vertelt, De executie van Gentleman Ghost en word er stil gestaan bij de dood van Ted Kord,de tweede Blue Beetle.

De superhelden die samen werken met Batman zijn express geen grote namen.
Zo zul je geen Superman of Wonder Woman tegen komen. Wel komen Flash en Green Latern in de serie voor maar de focus ligt dan wel weer op de onbekendere alter-ego's zoals Jay Garrick en Guy Gardner, terwijl Barry Allen en Hal Jorden veel bekendere varianten zijn.

Ook is in deze serie nog niet een volwassen Bruce voorgekomen.
Batman heeft altijd zijn masker op en op momenten wanneer die dat niet heeft wordt zijn gezicht verhuld.

Een leuk weetje is dat het nieuwe Warner Brothers animatie logo met een klassieke Bugs Bunny gebasseerd op de stijl van 1940 voor het eerst getoond werd bij deze serie.

 

Afleveringen:

Seizoen 1: 2008–2009

Afl# Titel Uitgezonden op Prod. code
 
1 "The Rise of the Blue Beetle!" 14 November, 2008 101

Teaser: Batman en Green Arrow hinderen Clock King's plan.
Hoofd Verhaal: Batman en Blue Beetle gaan op een missie om een asteroïde die richting aarde gaat te vernietigen, om het daarna op te nemen tegen de dodelijke, Kanjar Ro.

2 "Terror on Dinosaur Island!" 21 November, 2008 102

Teaser: Batman en Plastic Man strijden tegen Gentleman Ghost tijdens zijn misdaadgolf bij het "Day of the Dead" festival en krijgen hulp van Vuur.
Hoofd Verhaal: Wanneer Gorilla Grodd een machine maakt op Dinosaur Island dat mensen in premitive wezens verranderd, is het aan Batman en Plastic Man om iedereen te redden.

3 "Evil Under the Sea!" 5 December, 2008 103

Teaser: Batman en Atom strijden om te voorkomen dat Felix Faust, Pandora's Box opend.
Hoofd Verhaal: Batman onderzoekt onderwater aardbevingen en bezoekt daarvoor Aquaman, die niet weet dat zijn broer Orm samen werkt met Black Manta om Atlantis over te nemen. Met de hulp van de dolfijn Fluke, nemen Aquaman en Batman het op tegen Black Manta.

4 "Invasion of the Secret Santas!" 12 December, 2008 104

Teaser: Batman en Blue Beetle strijden tegen de Sportsmaster wanneer hij een kerst-bowlingstournooi ruïneert.
Hoofd Verhaal: Batman werkt samen met Red Tornado om te strijden tegen Fun Haus, die van plan is om met zijn speelgoedleger Kerst voor iedereen te ruïneren.

5 "Day Of The Dark Knight!" 2 Januari, 2009 105

Teaser: Batman is gevraagd om op Guy Gardner te passen zelfs waneer die een K'Vellian gevangene kwaad maakt die was gearresteerd door Kilowog.
Hoofd Verhaal:Na het voorkomen van een gevangenis uitbraak in Iron Heights, worden Batman en Green Arrow terug gebracht naar het middeleeuwen door Merlin. Hij bracht ze daar om Excalibur te vinden wat zal helpen Morgain le Fey te stoppen wanneer ze King Arthur overmeesterd. Het word er niet makkelijker op wanneer Morgaine controle krijgt over Merlin's slaaf Etrigan.

6 "Enter the Outsiders!" 9 Januari, 2009 106

Teaser: Batman werkt samen met de super-krachtige dieren meester B'wana Beast om het op te nemen tegen Black Manta.
Hoofd Verhaal: Batman werkt samen met zijn oude mentor Wildcat, om drie tieners met superkrachten die zich de The Outsiders noemen uit te schakelen.

7 "Dawn of the Dead Man!" 16 Januari, 2009 107

Teaser: Batman werkt samen met Kamandi, de laatste jongen van de Aarde, en die zijn compagnion Dr. Canus om antibiotica veilig te stellen terwijl ze een groep Rat Mensen proberen te ontwijken.
Hoofd Verhaal: Wanneer Batman levend begraven is door Gentleman Ghost, gebruikt hij een speciale meditatietechniek om uit zijn lichaam te treden om zo Deadman tegen te komen. Deadman leerde Batman een paar truukjes waardoor Batman, Green Arrow en Speedy de opdracht kan geven zijn lichaam uit te graven voordat die zonder lucht komt te zitten. Vervolgens voorkomen ze dat Gentleman Ghost een leger van skeleten opnieuw laat leven.

8 "Fall of the Blue Beetle!" 23 Januari, 2009 108

Teaser: Batman en Ted Kord (de tweede Blue Beetle) proberen om de Scarabee terug te krijgen van Jarvis Kord. Ted Kord had het aan hem uitgeleend om proberen uit te vinden hoe hij het ding aan de praat kon krijgen.
Hoofd Verhaal: Twee Jaren Later, de huidige Blue Beetle onderzoekt zijn herkomst en volgt Batman's gevecht tegen Doctor Polaris. Dit leid hem naar Hub City en het geheime hoofdkantoor van de Blue Beetle. Ted's Bug voertuig brengt hem naar een Wetenschappelijk Eiland waar hij Jarvis Kord die zich voor doet als Ted Kord ontmoet. Jarvis vraagt de Blue Beetle om een leger met vredelievende robots te activeren. Jarvis zijn doel is echter om over de wereld te heersen zodat alle oorlogen zijn gestopt.

9 "Journey to the Center of the Bat!" 30 Januari, 2009 109

Teaser: Elongated Man en Plastic Man werken samen met Batman om Babyface op te pakken tijdens een Bankoverval.
Hoofd Verhaal: Wanneer Batman is gevloerd door een een ziekte die hij opliep tegen een gevecht met Chemo welke bestuurd wordt door Brain, dan moet de Atom, zichzelf en Aquaman erg klein maken om de ziekte die in Batman's lichaam zit te bestreiden.

10 "The Eyes of Despero!" 6 Februari, 2009 110

Teaser: Batman en Doctor Fate moeten voorkomen dat Wotan in breekt bij de Bibliotheek van onstervelijkheid.
Hoofd Verhaal: Na Cavalier verslagen te hebben, Werkt Batman samen met de laatste leden van het Green Lantern Corps (Guy Gardner, G'nort en Sinestro). Wanneer de buitenaardse dictator Despero plannen maakt om de levende planeet Mogo te hersenspoelen om hem te gebruiken om het universum over te nemen Rust er nog maar éé'n grote taak voor Batman en de drie leden van het Green Lantern Corps.

11 "Return of the Fearsome Fangs!" 20 Februari, 2009 111

Teaser: In het wilde westen, werkt Batman samen met Jonah Hex om de Royal Flush Gang het zwijgen op te leggen.
Hoofd Verhaal: Na het stoppen van Top's bankoverval, gaat Batman samenwerken met Bronze Tiger om te voorkomen dat het Terrible Trio een eeuwen oude totem uit de Wudang Temple van China steelt.

12 "Deep Cover for Batman! (Part 1 of 2)" 27 Februari, 2009 112

Teaser: Niet van toepassing.
Hoofd Verhaal:Om bij de Injustice Syndicate te infiltreren van een parallelle Aarde, neemt Batman de plaats in van zijn criminele tegenhanger Owlman, welke door Batman verslagen is en daarna in een cel van de Batcave is opgesloten. Batman krijgt hier hulp van Red Hood samen met allerlei andere vijanden die hier juist helden blijken te zijn.

13 "Game Over for Owlman! (Part 2 of 2)" 6 Maart, 2009 113

Teaser: Niet van toepassing.
Hoofd Verhaal:Als Batman terug komt op zijn eigen aarde is Owlman uit de cel ontsnapt en heeft Batman zijn orgineel costuum gestolen om allerlei criminele activiteiten te plegen. Hij krijgt hier hulp van allerlei vijanden zoals: Black Manta, Brain, Clock King, Doctor Polaris, Gentleman Ghost, en Gorilla Grodd). Batman word nu gezocht door al zijn vrienden, maar wanneer Owlman besluit alle helden te gijzelen om de Phase Oscillator terug te krijgen, zal Batman moeten samen werken met zijn aardsvijand de Joker om iedereen te redden voor het te laat is.

14 "Mystery in Space!" 13 Maart, 2009 114

Teaser: Batman red Question en Gorilla Grodd van de misterieuze Equinox. Equinox weet van Batman te onstnappen maar beloofd Batman dat ze elkaar weer zullen zien.
Hoofd Verhaal: Aquaman is depresief nadat het hem niet gelukt is om een walvisjager te stoppen.
Batman nodigt hem uit om mee te gaan naar de planeet Rann om de ruimte held Adam Strange te helpen.
Daar krijgen ze de taak om te voorkomen dat Gordanian General Kreegar het Eye of Zared krijgt en Rann vernietigd.

15 "Trials of the Demon!" 20 Maart, 2009 115

Teaser: Batman en de Golden Age Flash stoppen Scarecrow en de Scream Queen op Halloween Nacht.
Hoofd Verhaal: Nadat Batman de museumroof van Crazy Quilt heeft weten te stoppen, wordt Batman naar de 19e eeuw in London gebracht om Jason Blood, het alter-ego van Etrigan te helpen. Jason Blood wordt beschuldigd van allerlei criminele activiteiten die door Gentleman Jim Craddock worden uitgevoert voordat hij Gentleman Ghost word. Gentleman Jim Craddock steelt allemaal zielen voor Astaroth die hem in ruil onsterfelijkheid bied. Etrigan en Batman worden geholpen door niemand minder dan Sherlock Holmes en Dr. Watson om het onderzoek tot een goed einde te brengen.

16 "Night of the Huntress!" 8 Mei, 2009 116

Teaser: Batman en Black Canary werken samen om Solomon Grundy en zijn bende te stoppen in een Wetenschap's laberatorium.
Hoofd Verhaal: Met de hulp van Blue Beetle en Huntress, weet Batman de criminele activiteiten van Babyface en zijn vrouw Mrs. Manface te stoppen. Deze probeerden namelijk al hun oude bendeleden uit Blackgate Penitentiary te halen. Ondertussen, krijgt Blue Beetle gevoelens voor Huntress.

17 "Menace of the Conqueror Caveman!" 15 Mei, 2009 117

Teaser: Batman en Wildcat werken samen om Bane te stoppen.
Hoofd Verhaal: Booster Gold reist vanaf de 25e eeuw terug in de tijd om samen met Batman de strijd aan te gaan en hoopt zo beroemd te worden.

In his quest for fame following him helping Batman thwart Punch and Jewelee's bank robbery, he unwittingly enables the immortal tyrant Kru'll The Eternal to carry out his nefarious plot.

18 "The Color of Revenge!" 22 Mei, 2009 118

Teaser: Jaren terug hebben Batman en Robin de plannen van Crazy Quilt om een Kunst Museum te beroven gedwarsbomt. Crazy Quilt is hierdoor Robin's toedoen blind is geworden.
Hoofd Verhaal: Vandaag, werken Batman and Robin nog een keer samen. Alleen is het dit keer is het wel anders dan voordat Robin, Batman verlaten heeft. Batman geeft nog steeds bevelen zoals vroeger echter wil Robin niet meer luisteren. Wanneer Crazy Quilt vrij komt en wraak wil nemen op Robin, is het opnieuw de taak van Batman en Robin er een stokje voor te steken.

19 "Legends of the Dark Mite!" 29 Mei, 2009 119

Teaser: Batman krijgt hulp van Ace the Bat-Hound om te voorkomen dat Catman een Sumatraanse tijger veilt in de jungle.
Hoofd Verhaal: Bat-Mite, Batman's grootste fan van de 5e Dimensie, komt te voorschijn en ontvoert Batman, om een nog betere held van Batman proberen te maken.

20 "Hail the Tornado Tyrant!" 5 Juni, 2009 120

Teaser: Batman and Green Arrow work together to thwart the Joker's robbery until it is interrupted by Catwoman.
Hoofd Verhaal: Feeling lonely, Red Tornado builds a son named Tornado Champion that has the one thing he lacks: human emotion. However, the experiment goes haywire when Major Disaster appears, and the Champion becomes the Tornado Tyrant!

21 "Duel of the Double Crossers!" 12 Juni, 2009 121

Teaser: Batman traint the Outsiders door ze in een simulatie te zetten waar Despero de stad aanvalt.
Hoofd Verhaal: Mongul red Jonah Hex's leven maar verplicht Hex om als premiejager te werken. Mongul doet dit om soldaten te krijgen voor zijn evenement, War World. Na het gevecht met Zebra-Man krijgt Hex de opdracht om Batman gevangen te nemen en doet dat dan ook.
Terwijl Batman in de arena staat komt Hex en vertelt Batman later dat hij dit werk alleen deed om weer terug naar zijn eigen tijd te kunnen.

22 "Last Bat On Earth!" 19 Juni, 2009 122

Teaser: Batman werkt samen met Mister Miracle en Big Barda om te helpem met een stuntshow voor een goed doel.
Hoofd Verhaal: Batman achtervolgt Gorilla Grodd naar de toekomst welke technologie van Professor Carter Nichols heeft gebruikt. Daar strijd Batman samen met Kamandi om Grodd te stoppen.

23 "When OMAC Attacks!" 18 Juli 2009 (AUS)
16 Oktober 2009 (USA)
123

Teaser:
Hoofd Verhaal: Equinox probeerd OMAC en Shrapnel tijdens een gevecht tot de dood in de put des doods te werpen, maar komt Batman om dat te verhinderen.

24 "Inside the Outsiders!" 22 September 2009 (UK)
23 Oktober 2009 (USA)
124

Teaser:
Hoofd Verhaal:

25 "Mayhem of the Music Meister!" 8 Augustes 2009(AUS)
6 November 2009 (USA)
125

Teaser:
Hoofd Verhaal:

26 "The Fate of Equinox!" 25 Juli 2009 (AUS)
13 November 2009 (USA)
126

Teaser:
Hoofd Verhaal:


Seizoen 2: 2009–2010

Afl#TitelUitgezonden opProd. code
 
27 "Death Race to Oblivion!" 20 November, 2009 203

Teaser:
Hoofd Verhaal

28 "Long Arm of the Law!" 11 December 2009 201

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

29 "Revenge of the Reach!"   202

Teaser:
Hoofd Verhaal:

30 "Aquaman's Outrageous Adventure!"   204

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

31 "The Golden Age of Justice!"   205

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

32 "Sidekicks Assemble!"   208

Teaser:
Hoofd Verhaal:

33 "Clash of the Metal Men!"   206

Teaser:
Hoofd Verhaal:

34  "A Bat Divided!"   207

Teaser:
Hoofd Verhaal:

35 "The Super-Batman of Planet X!"   209

Teaser:
Hoofd Verhaal:

36 "The Power of Shazam!"   210

Teaser:
Hoofd Verhaal:

37 "Chill of the Night!"   211

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

38 "Gorillas in Our Midst!"   212

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

39 "The Siege of Starro! Part One"   213

Teaser:
Hoofd Verhaal:

40 "The Siege of Starro! Part Two"     215

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

41 "Requiem for a Scarlet Speedster!"   214

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

42 "The Last Patrol!"   216

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

43 "The Mask of Matches Malone!"   217

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

44  "Menace of the Madniks!"   218

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

45  "Emperor Joker!"   219

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

46 "The Criss Cross Conspiracy!"   220

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

47 "The Plague of the Prototypes!"   221

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

48 "Cry Freedom Fighters!"   222

Teaser:
Hoofd Verhaal:

49  "The Knights of Tomorrow!"   223

Teaser:
Hoofd Verhaal:

50 "Darkseid Descending!"   224

Teaser:
Hoofd Verhaal:

51 "Bat-Mite Presents: Batman's Strangest Cases!"   225

Teaser:
Hoofd Verhaal:

52 "The Malicious Mr. Mind!"   226

Teaser:
Hoofd Verhaal:


Seizoen 3: 2010– Heden

Afl#TitelUitgezonden opProd. code
 
53 "Battle of the Superheroes!" 25 Maart 2011 305

Teaser:
Hoofd Verhaal

54 "Joker: The Vile and the Villainous!'    

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

55 "Shadow of the Bat!"    

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

56 "Night of the Batmen!"    

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

..   .  

 

Teaser:
Hoofd Verhaal:

 

Cast

 • Diedrich Bader - Batman, Kilowog, Ace, Owlman, Solomon Grundy, Punch
 • Edoardo Ballerini - Vulture, Jack
 • Dee Bradley Baker - Clock King, Etrigan, Jason Blood, Felix Faust, Brain, Chemo, Scarecrow, Ace the Bat-Hound
 • Jeff Bennett - Joker, Red Hood
 • Xander Berkeley - Sinestro
 • Ian Buchanan - Sherlock Holmes
 • Corey Burton - Red Tornado, Silver Cyclone, Thomas Wayne
 • Grey DeLisle - Fire, Black Canary
 • John DiMaggio - Aquaman, Gorilla Grodd
 • Sean Donnellan - Elongated Man
 • Michael Dorn - Bane, Kru'll the Eternal
 • Greg Ellis- Gentleman Ghost, Doctor Fate, Cavalier
 • R. Lee Ermey - Wildcat
 • Oded Fehr - Equinox
 • Will Friedle - Blue Beetle/Jaime Reyes, Scarlet Scarab
 • Nika Futterman - Lashina
 • Zachary Gordon - Young Bruce Wayne
 • Richard Green - General Kreegaar
 • Ellen Greene - Mrs. Manface
 • Nicholas Guest - Question
 • Mikey Kelley - Kamandi
 • Tom Kenny - Plastic Man, Baby Face
 • Lex Lang - Doctor Polaris
 • Wallace Langham - Ocean Master
 • Loren Lester - Green Lantern/Hal Jordan
 • Carl Lumbly - Tornado Champion/Tornado Tyrant
 • Jason Marsden - Speedy
 • Tim Matheson - Jarvis Kord
 • David McCallum - Merlin
 • Richard McGonagle- Saradath
 • Scott Menville - Metamorpho
 • Andy Milder - Flash
 • Phil Morris - Fox, Jonah Hex
 • Pat Musick - Martha Wayne
 • Vyvan Pham - Katana
 • Jim Piddock - Calendar Man, Dr. Watson
 • Alexander Polinsky - Slug, G'nort
 • Paul Reubens - Bat-Mite
 • Kevin Michael Richardson - Black Manta, B'Wana Beast, Despero, General Steppenwolf
 • Bumper Robinson - Black Lightning
 • Michael Rosenbaum - Deadman
 • Tom Everett Scott - Booster Gold
 • Armin Shimmerman - The Calculator
 • James Sie - Atom, Dyna-Mite
 • Jane Singer - Jewelee
 • Tara Strong - Huntress
 • Gary Sturgis - Bronze Tiger
 • Jeffrey Tambor - Crazy Quilt
 • James Arnold Taylor - Green Arrow, Blue Bowman, Green Lantern/Guy Gardner, Major Disaster, Wotan
 • Tony Todd - Astaroth
 • Kari Wahlgren - Catwoman
 • Michael T. Weiss - Adam Strange
 • Billy West - Skeets
 • Wil Wheaton - Blue Beetle/Ted Kord
 • Gary Anthony Williams - Fun Haus, Mongul
 • Crawford Wilson - Robin
 • Thomas F. Wilson - Sportsmaster, Catman
 • Marc Worden - Kanjar Ro
 • Tatyana Yassukovich - Morgaine le Fay

 

Comic

De eerste comic die gebasseerd is op de Batman: the Brave and the Bold televisieserie verscheen In Januari 2009.
De comic houd ook dezelfde opzet aan door te beginnen met een stukje die niks met het verhaal zelf te maken heeft.
Na het verhaal komt er een stukje met de naam "Secret Batfiles".
Hier word iets vertelt over de held en/of de vijand die in het verhaal zat.
Vanaf Comic #5 is J. Torres de schrijver voor de comic.
Hij verzorgde toen ook de Comic Teen Titans Go!

 

Extra Personages

Sommige DC personages zijn al wel verschenen in de comic versie maar nog niet in de televisieserie.
Sommige karakters zullen ook nooit verschijnen in de televisieserie omdat de rechten van dat personage dat niet toe staan.
In de comics tellen die rechten echter niet dus mogen ze daar wel in verwerkt worden.

Hieronder een lijst over welke personages het gaat en in welke comic ze verschenen zijn:

 

 • Captain Marvel
  • Batman The Brave and the Bold #5
 • Carapax
  • Batman The Brave and the Bold #1
 • Doctor Cyber
  • Batman The Brave and the Bold #4
 • Doctor Psycho
  • Batman The Brave and the Bold #3
 • Doom Patrol Role Call: Beast Boy, The Chief, Elasti-Girl, Negative Man and Robotman
  • Batman The Brave and the Bold #7
 • General Immortus
  • Batman The Brave and the Bold #6-7
 • Great Ten
  • Batman The Brave and the Bold #8
 • Haunted Tank
  • Batman The Brave and the Bold #5
 • Kid Eternity
  • Batman The Brave and the Bold #6
 • Killer Croc
  • Batman The Brave and the Bold #3
 • Lex Luthor
  • Batman The Brave and the Bold #1
 • Power Girl
  • Batman The Brave and the Bold #1
 • Queen of Fables
  • Batman The Brave and the Bold #5
 • Rip Hunter
  • Batman The Brave and the Bold #4
 • Shining Knight
  • Batman The Brave and the Bold #6
 • Sugar and Spike(naamloos in de comic)
  • Batman The Brave and the Bold #4
 • Superman
  • Batman The Brave and the Bold #2
 • The Key
  • Batman The Brave and the Bold #5
 • The Thinker
  • Batman The Brave and the Bold #2
 • The Toyman
  • Batman The Brave and the Bold #2
 • Two-Face
  • Batman The Brave and the Bold #3
 • The Ultra-Humanite
  • Batman The Brave and the Bold #3
 • The Vigilante
  • Batman The Brave and the Bold #6
 • Viking Prince
  • Batman The Brave and the Bold #6
 • Wonder Woman
  • Batman The Brave and the Bold #3

 

Intro:

Batman_The_Brave_and_the_Bold_1_1600x1200