Toy Biz

Toy Biz heet sinds 2007 Marvel Toys en is de speelgoeddivisie van Marvel Entertainment.

Oorsponkelijk maakte Toy Biz speelgoed met een DC comics licentie.


De Serie met DC licentie heeft echter maar kort geleefd.
De DC serie stond vooral bekend door zijn slecht gemodeleerde figuren. Zo was er een Lex Luthor met Kryptonite Punch waar Lex Luthor eerder zichzelf tegen het voorhoofd zou slaan dan dat hij ooit iemand anders zou raken en was de water spuitende Green Latern een slecht hergebruikt product van Mr. Freeze uit de Super Power Collection van Kenner. Veel andere figuren die ze hebben geproduceert waren op de Super Power Collection van Kenner gebasseerd en ondanks dat die serie jaren ouder was waren die figuren nog steeds beter gemodeleerd dan de Toy Biz versies. 

Toy Biz heeft ook nog speelgoed gemaakt van de Batman film uit 1989 waaronder een Batman, een Joker, een Bob the Goon, een Batmobiel, een Batplane en een Batcave. 

Later heeft Toy Biz een exclusief contract afgesloten met Marvel. Toy Biz begon met het produceren van X-Men speelgoed en een Superheroes serie.  
De Superheroes serie bestond uit allerlei Marvel Helden en Supercriminelen.

Op den duur heeft Toy Biz zijn divisie uitgebreid met figuren uit de Amerikaanse Worstel Campagne genaamd WCW (World Championship Wrestling)

Op het moment dat Marvel Failliet bleek te gaan is Toy Biz samen gegaan met Marvel om het bedrijf te helpen.
Toy Biz maakte namelijk hoofdzakelijk Marvel Figuren en als Marvel niet meer zou bestaan kwam het bestaan van Toy Biz zelf ook in gevaar. 

Toy Biz nam de speelgoeddivisie van Marvel voor zijn rekening en sinds die tijd zijn de figuren die Toy Biz heeft gemaakt ook veel beter gemodeleerd.

Toy Biz heeft later nog Licenties gekregen voor het maken van de figuren van Lord of The Rings en in 2004 hebben ze ook nog een extra Amerikaans Worstelfiguren licentie van TNA (Total Nonstop Action) weten te bemachtigen.

Toy Biz heeft na de tijd nog een Licentie van Curiouse George gekregen.

Toy Biz heeft aangekondigt niet langer Speelgoed te zullen maken voor Marvel en het uit te besteden aan Hasbro.

In plaats van zelf de figuren maken wou Toy Biz zich richten op het verkrijgen van nieuwe licenties en het uitbrengen van onder andere TNA wrestling figuren en Curiouse George speelgoed. Toch hebben ze er in 2007 voor gekozen om de naam te verranderen in Marvel Toys.   

 Ze zijn echter niet helemaal gestopt met het maken figuren die gebasseerd zijn op stripboeken. In augustus 2007 hebben ze de serie Legandary Comic Book Heroes uit gebracht.  Deze serie bevat de stripboekfiguren die niet onder DC Comcis en niet onder Marvel vallen.

 In 2008 heeft Toy Biz de serie weer gestaakt na 2 wave's.
de 3e wave stond wel in de planning maar is gecanseld.

toybizlogo