Roland Daggett

Roland Dagget  is een corrupte zakenman en villain in de serie Batman: The Animated Series. Zijn stem werd ingesproken door Edward Asner. Roland is de directeur van Dagett Industries. Zijn bedrijf maakt geneesmiddelen en medicijnen. Maar het bekendst werd zijn bedrijf met "Renuyu". Renuyu is een cosmetisch middel waarmee je je gezicht in elke vorm kunt maken die je wilt. Het goedje werkt echter maar voor 24 uur. Daarna zal het opnieuw aangebracht moeten worden. Zijn bedrijf is later failiet gegaan door boete's die hij moest betalen voor het infecteren van honden en katten in de aflevering "Cat Scratch Fever".

Dagget is fysiek een groot man waarmee hij respect afdwingd. Ook wordt hij wel vergeleken met Lex Luthor en sommige mensen vinden het karakter op Norman Osborn(Green Goblin) lijken. Dagget word ook wel een voorloper van Derek Powers uit de serie Batman Beyond genoemd.

In 1e instantie was het de bedoeling om Dagget de man Max Shreck te laten zijn zoals in Batman Returns. maar er werd later toch maar besloten hem als nieuw karakter te introduceren.

Naast Rupert Thorne is Dagget één van de meest terugkeerdende villains van de serie die niet lid is van van Rogue's Gallery. Zijn introductie kwam bij de 2 aflevering durende "Feat of Clay" wat ook meteen de afleveringen zijn waar Clayface zijn ontstaan voor de serie wordt vertelt. Dit zijn ook de afleveringen waar Dagget zijn grootste rol in heeft gespeelt.

Dagget komt voor in de volgende eppisode's van de serie.

Feat of Clay
Appointment in Crime Alley
Cat Scratch Fever
Batgirl Returns

In the Dark Knight Rises komt Dagget ook weer terug alleen hier is hij fysiek niet sterk en is hij ook geen eigenaar van een cosmetisch bedrijf. Hij is wel eigenaar van een groot concern die concureert met Wayne Enterprise.

 Roland Dagget