Killer Croc

Killer Croc (Waylon Jones) is een villain uit de Batman-strips van DC Comics. Hij werd bedacht door Gerry Conway en Don Newton.

 

Geschiedenis

Waylon Jones werd geboren met een medische afwijking waardoor hij meer op een krokodil leek. Jones is een van de weinige zwarte superschurken in Amerikaanse stripboeken. Bij zijn debuut was hij een sterkgebouwde man bedekt met groene schubben. In zijn meest recente voorkomen heeft hij ook een snuit en een staart.

Killer Croc is niet alleen een vijand van Batman maar ook van Bane. Bane en Killer Croc hebben een aantal maal tegen elkaar gevochten en Bane bleek met zijn Venom vele malen sterker te zijn.

 

Krachten en vaardigheden

Killer Croc lijkt de leiden aan een agressieve vorm van atavisme, wat inhoud dat hij kenmerken vertoond van oermensen. Zijn huid is verhard tot het punt dat hij ongevoelig is voor de meeste fysieke aanvallen waaronder laag kaliber wapens. Hij kan zeer snel genezen en beschikt over bovenmenselijke kracht. Killer Croc beschikt over zeer snelle reflexen, en is in het water net zo thuis als een echte krokodil.

Zijn intelligentie niveau verschilt per strip. In sommige is hij ongeveer zo slim als een normaal mens, maar in anderen is hij een hersenloos beest die zonder na te denken aanvalt.

 
Kille Croc