Mad Hatter

De Mad Hatter (Jervis Tetch) is een villain in de Batman comics en serie's.

Het karakter is gebasseerd op The Mad Hatter op het boek van Lewis Caroll's, Alice's Adventures in Wonderland.

Mad Hatter kwam voor het eerst voor in Batman #49 in Oktober 1948. Net als veel andere Batman Villains is het karakter Mad Hatter veel donkerder geworden de laatste jaren. 

Jervis Tetch is gefacineerd door hoeden in alle vormen en maten. Hij is hoog gedesilluioneerd en heeft een pshychotische manische depresie en heeft soms zelfs zelfmoordneigingen. Sommige beweren dat hij ook aan Schizofrenie lijd en hij gaat altijd tot het uiterste om te krijgen wat ie wil.

Vaak ontvoert Tetch mensen en heeft met zijn hulp over de kennis van de hersenen een apparaat ontwikkeld waarmee je de gedachten van de mens kan beheren en manipuleren.Zijn machine integreerd ie meestal in zijn hoed en de slachtoffers krijgen dan een kaart of iets dergelijks op hun hoofd.

 

In Detective Comics #230 , Batman #297 en Detective Comics #573 verscheen er een Mad Hatter look a like. Hij beweerde Jervis Tetch te zijn maar deze man had een snor en was wat aan de dikkere kant. Ook werkte hij op een volledig andere manier dan Tetch deed. de enige overeenkomst die ze allebei hadden dat ze allebei gek op Hoeden waren.

 

 
Jervis Tetch/The Mad Hatter in his first appearance in Batman #49 (1948).
 
Jervis Tetch/The Mad Hatter in zijn 1e verschijning in Batman #49 (1948).

 

 

Mad Hatter